Hvordan spare kostnader på forbrukslån – nedbetalingstiden

Et forbrukslån bør være så rimelig som mulig. Det er også dette som er poenget med å sammenligne forskjellige tilbud før man søker lån. Det er mange som i farten glemmer at det faktisk ikke er kun renter og gebyrer som spiller inn på de totale kostnadene. Hvor lang nedbetalingstid du bruker vil også være avgjørende.

Et usikret lån

Forbrukslån er det vi kaller et usikret lån. Det blir kalt dette da man ikke trenger å stille noe i pant for lånebeløpet. Derfor er også renter på et lån som dette noe høyere enn lån hvor det kreves pant eller kausjonist. Pengene du låner betales ned etter en fastsatt plan, og med de renter og gebyrer som tilkommer. Renter og gebyrer kan variere fra bank til bank. I tillegg, til den effekten renter og gebyrer har på kostnadene kommer nedbetalingstiden. Det sier seg nesten selv at en lang nedbetalingstid også betyr mer kostnader.

Forbrukslånets nedbetalingstid

Hvor lang tid man bruker på å nedbetale et forbrukslån vil selvfølgelig variere. Dette utfra egen økonomi, og hvilken avtale man har med banken, men også hvor stort lånebeløpet er. Tar man opp et lån på kr 40 000 og betaler ned over 3 år vil dette bli rimeligere enn en nedbetaling over 5 år. Har man et stort lån har man også ofte lang nedbetalingstid. Her er det mulig å spare ved å kutte på nedbetalingstiden. La oss si at du har et lån på kr 200 000 over 10 år, med en rente på 12,08%. Da betaler du i ekstra kostnader totalt kr 153 760. Klarer du betale dette lånet på 8 år koster det kr 119 584 i renter og gebyrer. Dermed har du ved å kutte ned på nedbetalingstiden spart kr 34 176.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!