Hvordan få god rente på forbrukslån

Når man tar opp et lån er man ute etter lavest mulig kostnader ved dette. Det er da rentenivå og gebyrer spiller inn. Det nytter for eksempel lite med god rente om gebyrene er skyhøye, og omvendt. Et godt råd er å alltid sammenligne forskjellige banker opp mot hverandre, og eventuelt søke lån hos flere. Tar du jobben med å lete godt, samt fikse litt i egen økonomi er sjansen for en god rente stor.

Forbrukslån og rente

Forbrukslån er et lån som er uten sikkerhet. Det vil si at man ikke må stille sikkerhet for lånesummen. Denne formen for utlån er en større risiko for bankene enn om en stiller sikkerhet. Derfor er også rentenivået på disse lånene noe høyere enn for eksempel et billån. Bankene ønsker ikke gå med tap og rentenivået skal dekke inn eventuelle tap, samt den inntjeningen banken trenger. Sammenligner du forskjellige banker vil du fort oppdage at det er forskjeller i rentenivået. Det samme gjelder for gebyrene. Derfor skal man lete etter det lånet som samlet sett har de laveste kostnadene.

Små grep i egen økonomi

Sjekker du, for eksempel forbrukslån fra Santander Consumer Bank, ligger eksempelrenten i dag på 16,70% (kr 65 000 betalt ned på 5 år). Denne renten kan du faktisk klare å få lavere. Dette da eksempelrenten kun er en pekepinn på hva du kan forvente. Rente på et forbrukslån settes individuelt. Det vil si at når du har sendt søknaden din vil banken ta en kredittsjekk på deg. Da sjekkes de opplysningene du har gitt, samt at banken sjekker at du ikke har aktive betalingsanmerkninger. Har du en ryddig økonomi, rimelig god årsinntekt, ingen annen forbruksgjeld og videre vil renten bli god. Kommer du dårlig ut bør du rydde opp in egen økonomi. Søker du da på nytt i ettertid vil lånetilbudet bli bedre, også renten.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!