Mikrolån – Hvordan fungerer dette?

Som du kanskje vet, så finnes det nå aktører i Norge som tilbyr såkalte mikrolån, og dette er små forbrukslån på kr 1 000 – kr 5 000. Det som kjennetegner disse lånene er at renten er skyhøy, gjerne flere hundre prosent effektivt, samt at nedbetalingstiden er svært kort (gjerne én måned). Uansett, denne låneformen har blitt svært populær i Norge, og det skyldes kanskje at en får pengene utbetalt samme, eller neste, dag, samt at en er gjeldsfri etter svært kort tid! Noen lånegivere lar deg også låne pengene gratis(!) i 14 dager, men mer om dette senere!

Hvordan er lånebetingelsene?

Det er jo ingen hemmelighet at den effektive renten på slike mikrolån er absurde, opp til nesten tusen(!) prosent. Dette skyldes at lånebeløpene er såpass lave, og at gebyrene er relativt høye. For eksempel, om du låner kr 3 000 i én måned gjennom Folkia, så må du ut med kr 350 i etableringsgebyr, samt kr 45 i termingebyr, og da sier det seg selv at den effektive renten blir ganske høy selv om den nominelle renten er på «kun» 69%! Uansett, det positive med disse selskapene er at de ikke legger skjul på at lånene er dyre, samt at de oppgir hva lånet koster i kroner og øre, det er derfor lett for eventuelle kunder å se hva de må betale for å låne pengene!

Hvem passer dette for?

Mikrolån passer ikke for alle, egentlig kun for de som trenger raske penger, og som samtidig er villig til å betale prisen! Hvis du går med på å betale ca. kr 700 for å låne fem tusenlapper i én måned, så er dette et godt alternativ for deg! Uansett, gjennom selskapet TrustBuddy er det faktisk mulig å låne opp til kr 5 000 i 14 dager, så dette er et lån som passer de som vet at det er penger på kontoen innen to uker. Etter disse 14 dagene må en betale vanlige omkostninger, og det er ikke billig!

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!