Rentenivået på forbrukslån

Uttrykket «etter den søte kløe, kommer den sure svie» kan dessverre passe for mange som har forbrukslån. Leter man etter et lån bør en alltid vær bevisst på rentenivået, og om man på noen måte kan påvirke dette selv. Det er muligheter til å finne et rimelig lån om du gjør ting «riktig».

Lete etter et forbrukslån

Rentenivået på forbrukslån varierer. Du kan finne lån helt ned på rente lavt som 7,50%, men også helt opptil over 70% (oftest smålån med rask nedbetalingstid). Derfor er det viktig at du sjekker flere lånetilbud, og sammenligner dem. Når du har funnet en rentesats, som passer deg, må du vurdere nedbetalingstiden. Det er nemlig ikke slik at rentesatsen alene gjør et lån rimeligere. Nedbetalingstiden spiller en stor rolle. Et lån med en rente på over 30%, men med rask nedbetaling, kan vise seg å bli et rimelig lån totalt sett. Omvendt kan et lån med en rente på rundt 18%, og med lang nedbetaling, vise seg kostbart totalt sett. Derfor skal man sammenligne de totale kostnadene.

Påvirkbare faktorer

Sjekker du banker, som for eksempel OPP Finans og Bank Norwegian, sies det at renten settes individuelt utfra en kredittsjekk. Det er her du kan ha muligheten til å påvirke rentenivået. Du må sørge for at du kommer godt ut på denne, og får en god kredittscore. Så sant du ikke har det travelt har du tiden tilgjengelig. Alder spiller inn, vent derfor med å søke om du har muligheten (spesielt om du er ung). Fast inntekt, og god inntekt, er viktig. Har du ikke fast jobb vil renten bli høy, eventuelt får du avslag på lånet. Har du annen gjeld, som kredittkortgjeld, betal denne ned. Har du ingen annen gjeld vil renten bli god. Til slutt; sjekk at alle tidligere betalingsanmerkninger er slettet.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!