Nedbetaling av forbrukslån

Har man lån skal det betales tilbake, og det med renter, som vi vet. Uavhengig av hvilken rentesats du har vil man helst gjøre forbrukslån så rimelig som mulig. Du kan, til tross for renten du har, gjøre det billigere. Det handler om å velge riktig strategi.

Nedbetale lån

Nedbetaling av forbrukslån fungerer som hvilket som helst annet lån. Du har en nedbetalingsplan, og betaler en fast sum hver måned. I denne summen ligger en andel på lånet og en andel er renteutgiftene. Hvor stor hver enkelt av disse delene er avhenger av hvor stort lån du har, og hvor lang nedbetaling du har på ditt forbrukslån. Det kan noen ganger virke som lang nedbetalingstid vil være rimelig, på grunn av månedsbetalingen. Dette er nok dessverre ikke riktig. Uansett hvor rimelig rente du skulle ha, lang nedbetalingstid betyr også mer betalt i rentepenger. Derfor er det mange ganger smart å betale inn raskt, om man har muligheten. Du kan til enhver tid betale inn mer på lånet, eller be banken om en raskere nedbetalingsplan.

Løse inn hele lånet?

Nedbetaling av forbrukslån kan også handle om å løse inn hele lånet på en gang. Har du et lite lån, noen få tusen, klarer du kanskje få spart opp beløpet å bare cashe inn. Har du et stort lån, men finner andre lånetilbud med lavere rente, kan du refinansiere. Er ingen av disse løsningene noe du kan benytte? Det du da kan gjøre er å få endret litt på betalingsplanen på billige lån du har (for eksempel boliglån). Be om å få lov til å bare betale renter på det billige lånet en periode. Benytt så disse ekstra kronene til å betale inn ekstra på de dyrere forbrukslånene.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!