Forbrukslån fås i mange forskjellige varianter

Det er jaggu ikke enkelt å skulle velge hvilket forbrukslån man skal søke. Du har kanskje og sittet å lett etter et lån, og har nesten lyst gi opp søket. Da det rett og slett blir for mange valg? Fleksible lån, store lån, lån på dagen… hva blir best for deg? Hva blir rimeligst? Vi kan nok ikke bestemme for deg, men noen tips på veien kan vi gi.

De små lånebeløpene

Et lite forbrukslån er ofte nok for å finansiere enkelte ting. Dette kan man finne hos en rekke forskjellige banker. Vilkår og betingelser er som for større lån, og de er uten sikkerhet. Her hos finner du flere banker som kan tilby deg mindre summer i lån. Helt fra kr 1 000 og oppover tilbys av de en del banker. Andre banker igjen kan tilby deg lån fra kr 5 000, eller kr 10 000, og oppover. Noen banker som kan være verdt sjekke nærmere er blant annet L’EASY og Klikklån. Til tross for, at renteeksemplene kan virke kostbare, vil den totale summen ikke være mer kostbar enn andre tilbud. Dette skyldes at lånene har en kort nedbetalingstid.

Trenger du større lånebeløp

Har du behov for store lån, opptil flere hundretusen? Dette finner du også her, og hos de aller fleste banker. Flere og flere banker kan faktisk tilby forbrukslån helt opp til kr 400 000 og kr 500 000. Selv lån på denne størrelsen kan man få uten sikkerhet, men renten er noe høyere enn et ordinært lån (som boliglån). Tar man en rask titt, på en del renteeksempler, finner man at eksempelrenten ligger i området 15%-18%. Da er renten satt utfra et lån på kr 65 000 som betales innen 5 år. Låner du mer, og kommer godt ut på en kredittsjekk vil du oppnå bedre rente enn låneeksemplene. Lån på store summer egner seg godt om en vil oppgradere badet, trenger en ny bil raskt eller annet en ikke får lån til i ordinære banker.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!