Forbrukslån for å betale gjeld fra kredittkort

Rentene på et kredittkort kan komme opp i rundt 30%. Har du høy gjeld fra overforbruk av slike kort, kan det bli svært vanskelig å betjene gjelda. I verste fall ender slik gjeld opp i inkassosaker og dertil påfølgende betalingsanmerkninger, om den ikke gjøres opp. Om du ikke har penger tilgjengelig til å betale, er refinansiering en utvei. Prinsippet er at du tar opp et nytt lån som er billigere, og bruker lånet til å betale kredittgjelden. Har du egen bolig, kan du prøve å bake dette inn i boliglånet. Uten egen bolig er forbrukslån et alternativ.

Forbrukslån er billigere

Bankene som tilbyr større forbrukslån uten sikkerhet, gir deg de samme betingelsene for lån til refinansiering. Rentebetingelsene du får er da avhengige av hvilken kredittscore du har. Med høy score får du gode renter, men selv med lav score, blir som regel rentene bedre enn de du har i kredittkortet. Laveste rente på forbrukslån er for tiden rundt 7%, mens høyeste er opp mot 20%. De fleste kredittkort ligger godt over dette, og kan bli over 30% i enkelte tilfeller. Så lenge de er lavere, vil du spare penger når du refinansierer med et forbrukslån. På våre sider finner du omtaler av alle banker, og de fleste har tilbud om refinansiering. Du finner også omtaler av finansagenter som er eksperter på området.

Bruk kredittkort smart

Kredittkort bør brukes smart, det vil si at man unngår renter så langt det lar seg gjøre. Har du behov for ekstra penger en periode, er det mindre gunstig å ”låne” fra kredittkortet, sammenlignet med de fleste forbrukslån. Forbrukslån uten sikkerhet kan skaffes i størrelser fra kr 1 000 og opp til kr 500 000. Bruk heller disse til investeringer dersom du trenger det, og unngå alltid de dyreste rentebelastningene.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!