Gammelt forbrukslån blir som nytt

En av de tingene som bestemmer en rente på forbrukslån, ved kredittsjekk, er alder. Har du et lån du enda betaler på, men som er noen år gammelt kan en ny kredittsjekk være lønnsomt. Spesielt siden kanskje flere ting ved den gamle kredittsjekken har endret seg.

Gammelt forbrukslån-nye betingelser

Da du tok opp forbrukslån ble du kredittsjekket. Det vil si at årsinntekt, alder, opplysninger om andre kreditter og lignende ble sjekket av banken. Denne sjekken bestemte den renten du fikk på lånet. Har din livssituasjon endret seg kan det være smart å se på rentene for lånet på nytt. Kontakt banken, og se om det er muligheter for å forhandle ny rente, utfra en ny kredittsjekk. En del banker er villige til dette i frykt for å miste deg som kunde. Eventuelt kan du sjekke om de kan komme opp med et bedre lån, slik at du kan løse inn det gamle, slik at du totalt kommer bedre ut.

Refinansiere gammelt lån med nytt forbrukslån

Ønsker du ikke å forhandle, med den banken du allerede har lån hos, er en løsning å ta opp et nytt forbrukslån i en annen bank (finn denne typen lån på Låneformidleren.no). Den nye banken du velger vil ta en kredittsjekk på deg, og siden livssituasjonen din er endret vil du komme bedre ut. Dermed vil banken kunne tilby deg et lån som er bedre enn ditt gamle. Bruk så det nye lånet til å løse inn det gamle. Du har fortsatt lån, men renteutgiftene totalt sett vil bli rimeligere. Sjekk mulighetene godt, slik at du ender med å spare penger, ikke betale det samme eller mer.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!