Forbrukslån – kredittsjekk og kredittscore

Å søke om forbrukslån er en rimelig enkel prosess. Disse lånene kan du få i både bank og på nett. Ja, hos enkelte kan du få dem til og med en SMS. Når du søker et lån velger man om man vil søke med eller uten sikkerhet. I tillegg kan man få lån uten kredittsjekk. Lån uten sikkerhet, og lån uten kredittsjekk, er noe dyrere enn de andre alternativene, Det er å anbefale at en velger billigste løsning. Lurer du på hva en kredittsjekk egentlig er?

Kredittsjekk i forkant av et forbrukslån.

Når du søker et forbrukslån og har sendt søknaden er resten av jobben lånetilbyderens. I søknaden har du oppgitt om de har tillatelse fra deg til å ta en kredittsjekk på deg. Det er da de sjekker deg økonomisk og om de er villig til å innvilge lånet. Alle over 18 år i Norge kan bli kredittsjekket i et felles register. Det som sjekkes er om du har gjeld fra tidligere, om du har aktive betalingsanmerkninger og mer til. De sjekker din generelle kredittscore.

Dette er en kredittscore

På grunn av regler om skatt, sparing og alt annet finnes alle i et register, og der er det en kan finne sin kredittscore. Dette er et tall som er beregnet utfra flere forskjellige faktorer. De viktigste er tidligere gjeld, aktive betalingsanmerkninger og nåværende gjeld. De færreste vet at det i dette tallet også finnes faktorer som om du har fast inntekt, scoren settes også utfra dette, og i tillegg om du har en stabil inntekt. Overtrekk av konto og sen betaling av regninger inngår også her. Til slutt brukes statistiske modeller for å sammenligne din score opp mot andre i samme situasjon. Utfra denne sammenligningen vurderes du som kredittverdig, eller ikke.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!