Forbrukslån med to søkere

Det kan være mange grunner til at du ikke har lyst til å låne alene. En ting er inntekt. Kanskje har du fast inntekt, men ikke full jobb? Ved å sende en søknad om et forbrukslån, vil utlåner gi deg et konkret tilbud, dette kan innebære at de anbefaler en medansvarlig. Grunnen vil da mest sannsynlig være at de anser det som vanskelig for deg å betjene lånet med den inntekten du har.

Jeg har en betalingsanmerkning

Selv om du har en relativt god inntekt, kan du ha problemer med å få et forbrukslån hvis du har vært uheldig og pådratt deg en betalingsanmerkning tidligere. Når banken gjør en kredittsjekk av deg vil slike ting dukke opp. Selv om du har gjort opp for deg, kan anmerkningen fortsatt være registrert. Slike anmerkninger skal slettes en bestemt tid etter at forholdet er gjort opp. Selv om du har en anmerkning, kan du fortsatt få et lån, men det er mulig at utlåner nå krever en medansvarlig.

Jeg har kun en ekstrajobb

En ekstrajobb kan fortsatt være en fast inntekt og det er fast inntekt utlånerne foretrekker. Mange krever riktignok at lånetaker er i fulltidsjobb, men dette er ikke en fast regel. Det kommer an på din månedlige inntekt, samt at ansettelsesforholdet er stabilt. Mener utlåner at du er litt i gråsonen, kan de foreslå at du finner en medansvarlig. Den medansvarlige kan ikke ha betalingsanmerkninger. Dette kan være et familiemedlem, kjæreste/samboer eller venn. Hvis du skulle få problemer med å betjene lånet, vil den medansvarlige måtte ta over nedbetalingene eller hjelpe deg økonomisk på annen måte.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!