Hva kan jeg bruke forbrukslånet til?

Grunnen vi har for å søke et forbrukslån er en privatsak. De aller fleste utlånere respekterer dette og vil ikke spørre om hva du skal bruke pengene til. Det kan være til oppussing, bilkjøp, et prosjekt eller alt mulig annet. Det kan også være at du ikke har en spesifikk utgift du vil dekke, men snarere trenger noen penger som reserve en periode. Uansett, hvorfor du vil ha et lån er din egen sak.

Penger i reserve

Du har en helt ok økonomi, men ser at i det kommende året vil du kunne trenge litt større summer nå og da. Å skulle ut med større beløp kan gjøre økonomien litt i det trangeste laget, og det vil du helst unngå. Nå er det slik at enkelte banker, som f.eks. Online24-lånet, kan gi deg et forbrukslån som du ikke betaler renter på før du bruker av pengene. Du betaler dessuten kun renter av den delen av lånet som du har benyttet deg av. Dette er en lur måte å ha penger i reserve på.

Det står at jeg må oppgi grunn?

Hvis du ser på søknadsskjemaet til en utlåner, vil du se en rubrikk som spør om hva forbrukslånet skal brukes til. Denne rubrikken er du nødt til å fylle ut. Norges lover krever dette og det dreier seg om internasjonal lovgivning i kampen mot hvitvasking av penger. Du trenger ikke skrive noe annet enn «forbruk» i denne rubrikken. Du trenger altså ikke å oppgi spesifikt formål med pengene. Alt utlåner interesserer seg i er at du er i stand til å betale lånet tilbake.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!