Hva koster et forbrukslån

Lån er, som kjent, ikke gratis. Hvor mye et forbrukslån kan koste deg vil variere. I forkant av en søknad bør man ha en viss forståelse av hvor mye, ellers kan det fort gå galt. Det er mange som har «brent» seg på at det faktisk har blitt dyrere enn først antatt.

Totale kostnader

Det kan være fristende å ta opp et lån, som ved første øyekast, ser rimelig ut. Det er her du må være våken, og vurdere tilbudet. Et forbrukslån med kun litt over tusenlappen nedbetaling i måneden? Flott, det er jo ikke så mye penger… eller er det egentlig så billig? Et lån på kr 70 000 med en rente på rundt 18%, som betales ned på 5 år, har en månedsbetaling på kr 1 800 (inklusive gebyrer). Av disse er faktisk over kr 1 000 kun renter. Totalt betaler men over 5 år inn rundt kr 36 500 i kun renter og gebyrer. Noen lån er til og med dyrere enn dette.

Nedbetal smart

Sitter du allerede med et forbrukslån, som du betaler mer enn du trodde på? Da handler det om å betale ned smart, og økonomisk. Selv om du har en nedbetalingstid på lånet, så kan du betale dette ned raskere. Betal så mye som du kan. Selv om månedskostnadene blir noe høyere blir den totale summen lavere. Er det slik at du ikke ser hvordan du kan betale ned raskere – hvilke andre lån har du, som er rimeligere? Er det en mulighet å betale litt mindre på disse, og betale inn mer på det dyre lånet? En vurdering hver enkelt må ta, men en avgjørelse som kan være smart i det lange løp.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!