Hvordan få god rente på forbrukslån?

Det florerer av banker som tilbyr forbrukslån. Du som kunde er ute etter å finne et lån som er gunstig for deg. Det er flere grep du selv kan gjøre for å forhindre at lånet koster deg mer enn det smaker. Mange synes bankenes informasjon om lånene er forvirrende, og lurer på hvordan man får god rente av banken man søker lån hos.

Hva påvirker renten din?

Rentene som er i dagens marked setter i første hånd etter forholdene i den utenlandske økonomien. Norges Bank følger den globale økonomiske utviklingen. De kan bestemme rentene i Norge på kort sikt, men er forpliktet til å følge med hva som skjer i resten av verden. Når du tar opp et lån, er du ute etter å finne den banken, som kan tilby nettopp deg god rente, ut ifra dagens situasjon. Banken utfører alltid en kredittsjekk av deg, før de innvilger, eller avslår en lånesøknad. Du må oppgi flere personlige opplysninger vedrørende din økonomi og privatliv. Slik setter banken den endelige effektive renten for nettopp ditt lån.

Hvordan kan du selv påvirke rentesatsen?

I bankenes kredittsjekk av deg ser de på inntekt, gjeld, betalingsevne, betalingsanmerkninger og annet. Dersom du har lav inntekt vil dette påvirke renten banken setter for deg. For å få en god rente på ditt forbrukslån, kan det være lurt å vurdere inntekten og forbruket sitt nøye. Kan du kanskje spe på inntekten med en ekstrajobb, eller forhandle lønn med sjefen din, er dette noe du bør vurdere. Slik kan du ende opp med at banken tilbyr deg god rente på ditt lån. Andre ting som er viktige, er å betale ned annen gjeld raskt, og kvitte seg med eventuelle betalingsanmerkninger. Man får hos mange banker ikke forbrukslån dersom du har betalingsanmerkninger.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!