Hvordan burde man betale for bilen sin?

Et forbrukslån kan tilsynelatende virke som en god løsning, dersom du planlegger å finansiere kjøpet av drømmebilen. Hva slags lån man burde velge avhenger av personlig økonomi, betalingskapasitet og livssituasjon.

Hvordan burde man finansiere bilkjøpet?

Hvis du planlegger å kjøpe deg en splitter ny bil, er det kanskje ikke så lurt med et forbrukslån fordi renten ligger på et sted mellom 10 til 20 prosent. Disse lånene er dyre i motsetning til et dedikert billån, hvor du bare behøver å betale 5 til 10 prosent i rentekostnader. Dette tilsier at det vil være dobbelt så billig med et slikt lån. Det er derimot en bakside av medaljen, fordi man ofte må stille sikkerhet til disposisjon når man skal få innvilget et dedikert billån. Et forbrukslån er derfor en god løsning dem som mangler nok egenkapital for å få godkjent søknaden sin, og dette er garantert mer fornuftig enn å betale hele bilen med et slikt lån.

Når man ikke får innvilget et billån

Det er mange som på grunn av alder, lønnsnivå og vrien økonomisk situasjon ikke får innvilget et dedikert billån, men som av forskjellige årsaker har et reelt behov for et kjøretøy. I slike tilfeller kan det være greit med et forbrukslån (se forsiden for mer informasjon om denne typen lån), selv om dette blir dyrere enn den konvensjonelle betalingsmetoden. Disse lånene er nemlig svært tilgjengelige, og helt forsvarlige dersom dette er det eneste alternativet man har.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!